duminică, 24 aprilie 2011

Cheap makeup!

           ...sau "no name".Acum cateva zile am citit pe blogul Antoniei un post despre produsele de makeup ieftine vs cele scumpe.Mi-a placut ce-a scris,si in mare parte sunt de acord.Coincidenta(sau nu?),in aceeasi zi(sau era a doua zi?in fine) am citit pe un blog (am cautat in blogroll dar n-am gasit blogul respectiv,cred ca nu l-am adaugat) o prima postare,iar fata spunea ca va face review-ri si la produse "no name" pt ca detine cateva,si unele sunt destul de bune(cam ce am zis si eu in primul meu post).
       
            Si asa mi-a venit ideea acestui post.Nu pot sa nu recunosc faptul ca am incercat produse "no name" de atatea ori,fie pt ca erau ieftine,fie pt ca mi s-a pus pata,fie pt ca aveau ambalaj dragut (:D).Si tocmai de asta v-as putea indica cele care sunt mai bunicele,cele care nu,cele care le-ar putea inlocui pe unele ceva mai scumpe,dar care fac acelasi lucru (gen pensula pt sprancene),sau cele cu care sunt de acord,si cele cu care NU sunt de acord.
            So let's just get down to business...


                    1.Fardurile de pleoape


        
           Ei bine,da,sunt de acord cu cele "mono"(adica cele cu o singura culoare,just in case you were wondering what the heck I was talking about).Consider ca un bun primer este cel care "face" toata treaba.Daca nu ai un primer bun,pana si cele mai bune farduri se pot strange in pliul pleoapei dupa cateva ore bune,si oricat de putin s-ar aduna,tot e enervant.
           
            Nu de multe ori am vazut culori superbe,la pretul de 3 lei bucata,si bineinteles am sarit pe ele,ca daca tot sunt ieftine... Cele pe care le-am incercat eu,Butterfly,Vollare,etc,chiar mi-au placut.Culorile erau superbe,foarte pigmentate,chiar mi-au placut.Cum am spus,un primer bun (chiar daca e si acela ieftin,pt ca sunt persoane care au pleoape uleioase sau uscate,si de asta depinde ce primer ti se potriveste,de-aici si pretul primerului) face toata treaba,si chiar si fardurile "no name" vor tine si vor arata foarte bine.
            
            Deci nu e nevoie sa investesti saci cu bani in farduri de pleoape scumpe,daca esti o persoana cu buget restrans,sau daca esti la inceput,si nu esti sigura pe abilitatile tale intr-ale makeup-ului.Poti experimenta cu acestea.Totusi,nu spun sa ramaneti la acestea(doar daca va plac,si itrunesc toate calitatile pe care le cautati),e normal ca odata cu timpul sa treci la alt "nivel",sau in cazul in care decizi sa devii makeup artist sau mai stiu eu ce,va trebuie sa cumperi alt gen de machiaj pt clientii tai.
  


                "Sumar": sunt de acord,sunt perfecte pt persoanele cu buget restrans,sau pt persoanele care de-abia au descoperit machiajul.   


                DAR,totusi,nu mi-a placut nicio trusa de farduri din categoria "no name",desi stiu fete care sunt multumite,mie pur si simpu nu imi plac.Cele pe care le-am nimerit au fost foarte prafoase,nepigmentate,si de o calitate mult mai proasta decat cele "mono".Astea chiar nu le recomand.Sunt ieftine,si nu am pierdut o suma extraordinar de mare,dar cu acei bani puteam lua altceva,sau ii puteam strange pt a cumpara altceva.
               
               Si,ca sa va dau un exemplu,va zic patania mea cu ultima trusa de genu' cumparata ever.Anul trecut prin iunie trebuia sa merg la o nunta,si eram un fel de domnisoara de onoare (desi n-au fost si cavaleri de onoare la nunta respectiva) asa ca am vrut sa ma machiez mai "special" dar ce aveam prin trusa nu-mi placea (nu ma intrebati de ce,ma mai apuca din cand in cand).Mi s-a pus pata,si intr-o ora libera in care n-a venit o profa la scoala,o colega m-a luat cu ea la un magazin cu gablonturi si machiaj de genul din apropiere,unde fugim de fiecare data cand vreo profa nu vine.Uitandu-ne pe-acolo am gasit o trusa destul de interesanta la pretul de 7 lei,si bineinteles,am cumparat-o.Cand am ajuns acasa si am incercat-o,mi-a cazut fata...In secunda in care am pus pensula pe fard,s-a transformat in sclipici...SCLIPICI...nu aiurez,era SCLIPICI.Exact din-ala care-l cumperi la borcanel.Nici nu va imaginati ce tare m-am enervat.
             
               In concluzie,trusele sunt mult mai proaste din punct de vedere calitativ (cel putin cele pe care le-am nimerit eu),si NU le recomand. Poate pe cele cu pret pana in 5 lei,dar nu mai scumpe.








Astea-s cele pe care le mai am.Cel alb il folosesc pe post de highlighter.Paleta cu pricina nu o mai gasesc.

















                      2.Eyelinerele


          
              In general sunt destul de bune,mai ales eyelinerul  Ada,pe care eu il cumpar din cand in cand la pretul de 1 leu,care este si singurul eyeliner pe care il folosesc.Am folosit mai multe branduri,de la Avon,pana la altele mai scumpe,dar eu il prefer pe asta,este ieftin,si pt cat de des folosesc eyeliner,asta e numai bun.

              Se intampla intr-adevar sa nimeresc cate unul mai uscat,dar pt 1 leu,nu ma crizez,si ma duc si cumpar altul.In cazul in care va doriti un eyeliner waterproof cele "no name" de obicei se stie ca nu prea au si calitatea asta,deci n-o sa mearga.

              Eyeliner lichid n-am incercat decat o singura data,dar am nimerit unul de o calitate incredibil de proasta,care la demachiere,nu se "inmuia",ci se rupea in bucatele,care se cam lipeau de piele si erau greu de "dezlipit".Soramea foloseste eyeliner lichid zilnic,un eyeliner "no name" dar ea nu a patit nimic de genu',deci exista si mai bune.




                     "Sumar":cele Ada sunt O.K.,ieftine(deci perfecte pt persoanele cu buget restrans,sau la inceput)
si eyelinerele lichide sunt destul de bune,dar nu eu una nu as da mai mult de 6-8 lei pe un astfel de produs,mai bine as astepta si as strange mai multi banuti pt ceva mai calitativ.




                   3.Fondul de ten


             
            Si am ajuns si la partea care starneste cele mai multe discutii in contradictoriu.Fondul de ten "no name".A-l folosi,sau a nu-l folosi.


            Primul meu fond de ten a fost "no name".Pe vremea aia nu prea stiam ce si cum,dar stiam ca voiam fond de ten.Asa ca prima data cand am vazut unul accesibil(pe vremea aia 2 lei,deci numai bun pt buzunarul de-atunci)am si luptat pt el cu o prietena cu care intrasem in magazin,si care era pe punctul de a-l inhata.
L-am folosit si nu,nu am patit nimic,inca traiesc...da...Cum ziceam,nu cosuri,nu alergii,nu bube,etc.Stiu ca dintotdeauna am avut tenul sensibil,dar nu am patit nimic.Dupa ce mi-am terminat tubul de fond de ten minune, am vazut o oferta intr-un catalog Avon si am trecut pe fond de ten de la Avon (mai precis Color Trend).

               Bun,back to "no name".Acum cateva luni,am intrat intr-un magazin cu gablonturi si farduri,si am vazut fondul de ten pe care il folosisem cu cativa ani in urma,si anume primul meu fond de ten.De dragul vremurilor apuse,si din cauza ca ma apucase nostalgia l-am cumparat,la pretul de 3 lei,si bineinteles ca l-am si incercat la un moment dat.
Tin sa mentionez ca incercasem tot felul de produse,si nu stiu de la care (poate de la mostrele alea afurisite de prin mall-uri,habar n-am) am capatat tot felul de alergii,le-am tratat,au reaparut,etc,si de la multe fonduri de ten aveam (acum nu mai am probleme grave,Doamne-ajuta) tot felul de alergii si mancarimi.Unde vreau sa ajung e ca am folosit fondul asta de ten,si nu am avut nicio problema din acest punct de vedere.Ba chiar l-am folosit si pe post de anticearcan,si pe pleoape,unde aveam o alergie mai mare,de toata frumusetea de la primerul acela in tub,de la Oriflame.Si nu am avut mancarimi,nu mi-a provocat nicio reactie alergica,nimic.Un timp l-am folosit ca si baza (ofera o oarecare acoperire,si e hidratant) sub fondul de ten pe care il folosesc zilnic,dar si pe post de anticearcan,pana s-a terminat si nu am mai cumparat altul.Zilele trecute am intrat in alt magazin de gablonturi,unde l-am vazut si acolo,si bineinteles ca l-am cumparat.Cu siguranta il voi folosi,si poate voi mai cumpara cand se termina actualul.Dar altul "no name" sincer nu as incerca,si inteleg de unde vine teama fetelor de a incerca asemenea fonduri de ten.

              Sincer,nu as incerca alt fond de ten "no name",dar stiu persoane care folosesc,si nu sunt prea multumite,si carora le-am spus sa-si cumpere macar un fond de ten Avon care e 10 lei,sau unul Oriflame, tot cu 10 lei,si vor fi mult mai multumite.


               4.Pudra pt fata

          La fel ca si in cazul fondului de ten,prima mea pudra de fata a fost "no name",mai precis "Cobra"(nu stiu daca mai exista,stiu ca am mai vazut-o de cateva ori prin magazine cu gablonturi la pretul de 5 lei,dar asta a fost acum ceva timp).N-am mai folosit de atunci pudra de fata "no name" ("atunci" insemnand cativa ani),dar aia a fost buna la momentul respectiv,si intrunea calitatile pe care le cautam atunci la o pudra [adica sa acopere cosurile :))))]. N-am avut nici de la asta reactii adverse. 

          Ce le spun eu fetelor cand le aud vorbim sau daca sunt intrebata,e urmatorul lucru: "Mai bine pt inceput,daca nu ai destui bani,ia-ti o pudra Avon.Pana dai 5 lei pe asta,mai pui 5 saptamana viitoare,si ti-o cumperi pe aia de la Avon".
Eu stiu ca n-am avut nicio reactie adversa de la fondul de ten si pudra "no name",dar nu pot garanta pt altii,asa ca decat sa indemn "copii" la "prostii" mai bine ii indrept spre ceva cat de cat mai O.K. 

          Daca sunt de acord cu folosirea pudrei de genul?
Pai...nu chiar,dar daca tii mortis,asta este,treaba ta, I'll get over it.       

             5.Blush,bronzer,highlighter 

         In general sunt de acord cu astea,atata timp cat sunt pigmentate, si arat bine odata aplicate.
         Dar n-as cumpara mai scumpe de 10 lei.As strange bani si as cumpara altceva. 


              6.Pensulele "no name" 

        Sunt de acord cu pensulele pt pudra,blush,pt sprancene,pt gene,si cam atat. Momentan folosesc pensule "no name" din acelea retractabile pt pudra si blush.Imi plac pt ca pot modifica perii pensulei cum vreau,o pot face un fel de pensula kabuki,o pot lasa cu perii mai lungi,etc.
         Au costat in jur de 5 lei bucata,dar imi plac,au perii moi.Astept sa-mi vina comanda de peste mari si tari,cu pensule mai bune,dar pana atunci le folosesc pe-astea,dupa care una dintre ele o voi purta in poseta (dat fiind faptul ca au capac).
         Le recomand,dar pe cele cu perii moi.

        
         Pensula pt sprancene.Am una de ani de zile,cumparata de maicamea,si confiscata de mine,bineinteles,care-mi place.
Pt mine cam toate sunt la fel, "no name", "ELF", "Oriflme",etc, important e sa perieze sprancenele. 

         Pensula pt ochi.Sunt de acord doar cu cele care au perii moi, care imita parul natural,sunt o alternativa destul de buna la cele scumpe.
Dar am vazut cateva din plastic atat de dure incat nu-mi imaginez cum se presupune ca ar trebui sa le suporti pe ochi.Si nu numai asta, dar pot cele din plastic (si ma refer la plastic-plastic) sa  pastreze culoarea pe ele fara sa cada?Eu mi-am cumparat o pensula de ochi de la Avon si am fost dezamagita,n-am folosit-o,pt ca e din plastic din-acela grosolan,si fardul cade de pe pensula,nu se lipeste.
       Cele "no name" imitatie de par natural mai sunt cum mai sunt, dar cele de plastic sunt neaparat de evitat! 


           

                 Siiiiii....cu asta inchei postul asta kilometric!!! 

              Va urez un Paste Fericit voua,dar si familiilor voastre!!! 


                     V-am pupat!!!
                    
           * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
           * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

         

5 comentarii:

  1. foarte frumoasa postare.Sarbatori fericite si tie.Acumsa ti spun ca eu am farduri butterfly si sunt incantata de ele,tus am dar nu mmi place extrem de mult,insa se vede negru negru pe pleoapa,lucrur care nici elful nici oriflameul nu l au facut in cazul meu.Pudra si fdt nu am folosit din magazine ca mi-este frica:-s.Creioane Ada am toate culorile:)).blush am:D.e bun:P.Pensule am si sunt cateva bune cateva de aruncat,depinde cum gasesti:D....siii cam atata.Luciurile imi placeau mult cand eram mica:)).Pupici:*

    RăspundețiȘtergere
  2. vezi,nu am scris despre luciuri si rujuri...stiam ca am uitat ceva.Am incercat cateva rujuri si luciuri,ca mi-au facut cu ochiul nuantele,dar nu toate sunt bune,si nici nu le-am mai folosit.
    Pup :*

    RăspundețiȘtergere
  3. da,pudra n-am mai folsit nici eu,dar am avut acum cativa ani,dupa-aia n-am mai cumparat,si mi-e si olecuta frica...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi`a placut foarte mult postarea ta :) Cred ca fiecare am inceput cu produse noname in arta machiajului. Imi aduc aminte si acum prima mea trusa, cumparata la varsta de 14 ani si cat de mandra eram de mine. Dar, la foarte putin timp am trecut macar la "drugstore brands", imi strangeam banii pentru mancare si`mi luam cosmeticale.

    Acum, dupa multi ani, indata se fac 9, mi`am mai "cizelat gusturile" :)) Nu mai am deloc noname`uri ce`i drept, dar cel putin la rujuri si glossuri majoritatea sunt produse ieftine si accesibile, atat timp cat imi plac texturile si culorile.
    Cand vine vorba de produse de baza.. aici am inceput sa trag linia, datorita pielii mele ce`i drept :))

    Scuze de commentul kilometric :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Ami-mi se pare logic ca la un moment dat sa "treci la nivelul urmator".Dar cred ca majoriatatea fetelor si-au cumparat pt prima data farduri "no name",cred ca-i inevitabil...si stai linistita,imi plac comentariile kilometrice(uita-te la posturile mele,daca nu ma crezi :)))) :*

    RăspundețiȘtergere